top of page
Hemsida

En hemsida upp till fyra sidor där du visar upp dig och det du erbjuder världen...

 • Du skickar mig texter till respektive sida, men jag kan hjälpa dig formulera om du har problem med det. Är inte copywriter, men skriver väl hyfsat tycker jag :) Try me! Alternativt tar du hjälp av någon annan professionell.
   

 • Har du redan en grafisk profil och tydligt varumärke så behöver du ge mig ett underlag att arbeta efter. Har du inget så kan jag hjälpa dig med en grafisk profil, se "övrigt".
   

 • Du skickar också de professionella högupplösta foton du har på dig/dina produkter som ska användas på hemsidan. 
   

 • Övriga "stockphotos" hittar jag och använder enligt din grafiska profil/varumärke.
   

 • Din sida byggs på www.wix.com (precis som den här), kika på deras funktioner.

Investering 7500 kr ex moms 

Tillkommer:
Kostnad för domännamn (ditt www.dittföretagsnamn.se) ca 100-200 kr om året
Kostnad för hemsida (se Wix.com, men kostar ca 14.5 euro per månad beroende på vad du önskar, ofta 50 % första året vid betalning för ett år) Se funktioner mm på https://sv.wix.com/

E-postlista /Marknadsföring via e-post

En e-postlista kallas det när du samlar dina följares och kunders e-postadresser så du kan mejla och ge dem värde, inspiration, erbjudanden, nyheter. Ett sätt att marknadsföra dina erbjudanden, sälja och hålla kontakten med kunden.

Om du bara använder dig av sociala medier, bör du tänka dig för... vad händer om ditt konto och dina följare försvinner? Du kan bli hackad, blockerad och censurerad av den plattform du använder. 


Oftast erbjuder man kunden någon gåva de kan vara intresserade av och i gengäld får du deras e-postadress. Detta kopplas ihop med din hemsida och med en e-postleverantör där dina mejl kan skickas ut med automatik när någon anmäler sig. När du sedan vill skicka ut något så kan du skriva ett mejl och skicka till samtliga på den lista som just den kundgruppen är samlad. Du kan också ha en serie med förskrivna mejl som skickas med jämna mellanrum. 

Förutsättningar:

 • Jag skapar anmälningsformulär på din hemsida där kunden lämnar sin e-postadress och de uppgifter du önskar.
   

 • Jag skapar ett konto åt dig i mailerLite, titta på deras olika funktioner: https://www.mailerlite.com/
   

 • Gåva eller nyhetsbrev som kopplas mellan din hemsida och din e-postleverantör, dvs MailerLite. Gåvan i sig skapar du, tex en video eller något annat digitalt. Vill du ha tips och hjälp med/bolla idéer så bokar vi ett samtal och du får en prisuppgift om du vill att jag hjälper till med tex att göra pdf med checklista, bästa tipsen, en e-bok etc. 
   

 • Jag skapar själva mejlet som skickas till kunden vid anmälan, med det innehåll du vill ha.
   

 • Genomgång (digitalt/fysiskt eller video instruktioner) hur du själv skriver e-post och skickar till din e-postlista. Vill du har hjälp att skicka kommande mejl (utöver välkomstmejlet/gåvan) till din lista så får du en prisuppgift för detta separat. 
   

 • De eventuella grafiska bilder som finns i e-posten får du som mallar i Canva, tex "banner" (bild högst upp i mejlet) om du vill ha dessa.

Investering 3500 kr ex moms

MailerLite skickar du gratis e-post upp till 1000 stycken e-postadresser, efter det tillkommer en kostnad. Kontrollera deras villkor innan du bestämmer dig för detta, https://www.mailerlite.com/

Övrigt

Det finns mycket annat man behöver hjälp med som företagare, här kommer exempel på vad jag kan göra för dig. Du kan alltid kontakta mig för att bolla idéer kring administrativa uppgifter som kan skötas virtuellt. Det finns däremot något jag inte gillar att pyssla med och det är fakturahantering och löpande bokföring så det får någon annan hjälpa dig med.

Logotyp

Behöver du en enklare logga till ditt företag, så hjälper jag dig. Den kommer i ljus och mörk färg så du kan anpassa till det material du ska använda. Även med transparent bakgrund. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilder till sociala medier

Bilder till sociala medier kan till exempel vara storys till Instagram, bilder till inlägg, omslagsbilder till grupper eller Facebookevenemang, karusellbilder eller bilder som tillsammans bli en video. Jag är inte fotograf, utan använder gratis stock photos/stock video tillsammans med text, filter, ikoner och animeringar som följer ditt varumärke. Är det något speciellt eller udda så kan jag även köpa foton för din räkning. 

 

Workbook eller mini e-bok

En "workbook" kan vara ett komplement till en kurs, workshop eller föreläsning du har. Antingen som gåva eller som merförsäljning. Samma med en mini e-bok, det är en perfekt gåva att ge för att få en följare/potentiell kunds e-postadress. Både med en workbook eller e-bok så visar du vad du kan hjälpa din kund med och vad som är din expertis. Du skapar relation och ger ett värde. 

 

Presentation

En presentation av något slag tex för ett webinarium, en workshop eller föreläsning? Presentationen görs för närvarande i Canva eller en äldre version av Power Point. Kan också vara i PDF format, så det beror på vad du själv använder eller har möjlighet att använda. Canva är gratis och jag kan hjälpa dig att skapa ett konto och göra presentationen direkt på ditt konto. 

 

Länkträd / en sida med länkar

Vad är det? Klicka här så berättar jag mer, öppnas i nytt fönster.
Du som använder Instagram vet att man bara kan ha en länk i sin "bio". Ibland kanske man vill länka till fler ställen, tex en webbshop, ett anmälningsformulär för ett nyhetsbrev, en e-bok eller annan gåva (läs mer under E-postlista) eller andra sociala kanaler som Facebook, YouTube eller TikTok. När man inte vill välja, utan länka till allt, så skapar man en sida med alla länkar samlat, så följaren eller en potentiell kund får möjlighet att lära känna dig snabbt och enkelt. Den här länken kan användas och delas där du känner att det passar tex i mejl eller sociala medier.

Kan se ut så här när kunden eller följaren klickar på din länk, men det finns många varianter:
 

Det här är "LinkTree"
Länkträd på din hemsida
Exempel från "Milkshake"

Visitkort

Visitkort behöver ingen närmare förklaring. Förutom att det kanske inte är så vanligt längre. Du kan däremot på ett fysiskt visitkort sätta dit en QR-kod som leder till tex din hemsida eller kanske LinkedIn. Kanske finns situationer där du lägger en bunt visitkort för människor att ta? Vid fysisk kontakt kanske det är smidigare att lägga in kontakter direkt i mobilen. Hur som, behöver du så ta kontakt :)

Grafisk profil

För att lättare hålla ihop din stil på hemsida, trycksaker och i sociala medier etc använder du dig av en grafisk profil. Den innehåller bland annat vilka färger, typsnitt och andra element du ska använda. Jag är ingen expert på detta, men för att kunna göra en hemsida eller annat grafiskt material, så behövs det riktlinjer för att hålla ihop utseendet över allt material och plattformar. 

 


 

bottom of page